BouwTECHNISCHE OPNAME / aankoopkeuring

Ieder (ver)bouwproject begint met een opname van het pand. Hoe is de huidige staat, interieur en/of exterieur. Welke mankementen komen aan het licht, welke prioriteiten gelden er qua restauratie of verbouwing, etcetera.

Heeft u een pand in eigendom, of wellicht heeft u er één op het oog, dat u wilt aankopen. Behalve de huidige staat van onderhoud, bent u ook benieuwd naar de kosten die komen kijken bij restauratie, verbouwing en/of verbetering.

We kunnen een bouwtechnische opname voor u uitvoeren (ofwel een aankoopkeuring), waarbij we het pand exterieur en interieur opnemen. We letten op gebreken, staat van onderhoud, met ook uw mogelijke wensen voor verbetering/vernieuwing in gedachten.

Vervolgens stellen we hiervan een rapportage op, met tekstuele toelichting, fotoverslaglegging en een kostenbegroting. Daarin kunnen we -indien van toepassing- ook een splitsing laten zien in de kosten voor onderhoud (bijvoorbeeld het achterstallig schilderwerk) en verbetering (zoals de nieuw gewenste badkamer of keuken).

Hiermee heeft u een heldere leidraad in handen, waarmee u een realistisch beeld heeft van het betreffende pand. Vervolgens is de keuze natuurlijk aan u wat uw vervolgstap wordt. Smeert u de geplande werkzaamheden uit over een aantal jaren, begint u met de hoogste prioriteit, of kiest u bewust voor een specifiek onderdeel? Uiteraard denken we ook hierin graag met u mee en kunnen daarbij onze begeleiding aanbieden.