Bouwkundige inspectie / aankoopkeuring

Ieder (ver)bouwproject begint met een inspectie. Hoe is de huidige staat van het pand, interieur of exterieur. Welke mankementen komen aan het licht, welke prioriteiten gelden er qua renovatie of restauratie, etcetera.

Heeft u een pand in eigendom, of wellicht heeft u er één op het oog, dat u wilt aankopen. Behalve de huidige staat van onderhoud, bent u ook benieuwd naar de kosten die komen kijken bij restauratie, verbouwing en/of verbetering.

We kunnen een bouwkundige inspectie voor u uitvoeren (ofwel een aankoopkeuring), waarbij we het pand exterieur en interieur opnemen. We letten op gebreken, staat van onderhoud, met ook uw mogelijke wensen voor verbetering/vernieuwing in gedachten.

Vervolgens stellen we hiervan een rapportage op, met tekstuele toelichting, fotoverslaglegging en een kostenbegroting. Daarin kunnen we -indien van toepassing- ook een splitsing laten zien in de kosten voor onderhoud (bijvoorbeeld het achterstallig schilderwerk) en verbetering (zoals de nieuw gewenste badkamer of keuken).

Hiermee heeft u een heldere leidraad in handen, waarmee u een realistisch beeld heeft van het betreffende pand. Vervolgens is de keuze natuurlijk aan u wat uw vervolgstap wordt. Smeert u de geplande werkzaamheden uit over een aantal jaren, begint u met de hoogste prioriteit, of kiest u bewust voor een specifiek onderdeel? Uiteraard denken we ook hierin graag met u mee en kunnen daarbij onze begeleiding aanbieden.